Vrući tjedan pred nama najprije odmah ujutro palimo klimu i ventilatore, a zatim se bacamo na kuhanje. U ponedjeljak radimo punjene patlidžane, zatim je na redu tjestenina s rajčicom i kukuruzom, a sredinom tjedna punjene paprike iz pećnice. U četvrtak radimo laganu ljetnu salatu s povrćem i rižom, dok za kraj radnog tjedna radimo polpete od krumpira i oslića. Za vikend su, pak, na redu puretina s grahom i pohana piletina s puno sira i rajčice. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Patlidžane ispecite, a dok su u pećnici, napravite salatu s bulgurom, feta sirom i slanutkom. Time napunite pečene patlidžane i sve zajedno poslužite uz zdjelu sezonske salate. Lagano, jednostavno i baš fino.
PATLIDŽANI PUNJENI BULGUROM, FETA SIROM, SLANUTKOM
UTORAK
Tražite li ideju za jednostavnu tjesteninu, razmislite da to bude baš ova s rajčicom, kukuruzom i brokulom. Zapravo, dajte joj priliku, jer zbog ovog jela mogli biste zavoljeti brokulu.
TJESTENINA S RAJČICOM I KUKURUZOM
SRIJEDA
Ako vam se ovih dana jedu punjene paprike, a baš vam se i ne stoji za štednjakom, jednostavno pripremite sve komponente, ubacite ih u posudu za pečenje pa u pećnicu. Dok se peku, pripremite prilog po želji i po potrebi sve zajedno poslužite dva dana za redom.
ČETVRTAK
Ljetne salate uvijek su dobra ideja na visokim temperaturama i zato ovih dana radimo ovu s rižom i ljetnim povrćem. Sve zajedno uvijek možete ‘pojačati‘ sirom po želji ili dodatkom tune ili pečene piletine.
SALATA S LJETNIM POVRĆEM I RIŽOM
PETAK
Ako vam je dosadila klasična riba iz pećnice ili jela koja ste već tisuću puta pripremali, dobra ideja za riblji petak bit će ove polpete s krumpirom i oslićem. Priprema nije uopće komplicirana, a rezultat su meki, zasitni zalogaji koji su najbolji uz krastavac salatu ili sočnu ljetnu rajčicu.
SUBOTA
Puretina s grahom još je jedno jelo koje može potrajati dva dana. Napravite ga danas, jedite na žlicu, a sutra mu dodajte kukuruz i reducirajte pa upakirajte u slasne tortilje.
NEDJELJA
Pohanu piletinu ovog puta možete napraviti na malo drugačiji način. Panirajte je, ubacite u pećnicu, ispecite, pa prelijte umakom od rajčice i pospite mozzarellom. Dodatno zapecite i uživajte u zbilja dobrom, slasnom ručku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....