ŠTO KUHATI?

Punjene tikvice, faširanci i slane palačinke samo su dio ovotjednog slasnog menija

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ponovno smo pripremili sedam recepata koji mogu poslužiti kao sjajna inspiracija za ručak baš svakog dana u tjednu

Uz najavljeno još toplije vrijeme, ovog smo se tjedna odlučili okrenuti jelima priprema kojih ne oduzima previše vremena, nešto su laganija i idealna za ljetne dane, a u isto vrijeme zasitna. Tako smo tjedan odlučili započeti jednostavnom salatom s tikvicama, tjesteninom, slaninom i kukuruzom u koju možete ubaciti i ostatke od pečenja od prethodnog dana, a već u utorak bacamo se na pripremu omiljenih nam jetrica s paletnom.

U srijedu još uvijek ne palimo pećnicu već kuhamo brzo kelj varivo s faširancima po receptu chefa Mihelja, dok bi ideja za ručak koju smo pripremili za četvrtak posebno mogla osvojiti one najmlađe. U pitanju su, naime, slane palačinke s kojima možete kombinirati čitav niz dodataka, a mi smo se ovog puta odlučili voditi prijedlozima naše Slavice Šagolj pa ih poslužujemo uz šunku i poširana jaja. U petak se okrećemo brzoj tjestenini s lososom, u subotu punimo omiljene tikvice i napokon palimo pećnicu, a u nedjelju nastavljamo u istom tonu pa u pećnicu ubacujemo piletinu s krumpirom i rajčicom.

PONEDJELJAK

Salata s tikvicama, tjesteninom, slaninom i kukuruzom

image
Marko Miscevic/cropix/

UTORAK

Jetrica s palentom

image
Mario Kucera/

SRIJEDA

Kelj i faširanci po receptu chefa Mihelja

image
Boris Kovacev/Cropix/Cropix

ČETVRTAK

Mini slane palačinke

image
Berislava Picek/cropix//

PETAK

Tjestenina s lososom i zelenim povrćem

image
Berisalava Picek/cropix/

SUBOTA

Tikvice punjene rajčicom, mozzarellom i bosiljkom

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

NEDJELJA

Piletina s krumpirom i rajčicom

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 20:15