Trebat će vam:
10 komada krumpira
1 pakiranje krem sira
2 žlice kiselog vrhnja
200 g topivog sira
1 vezica peršina
3 žlice maslaca
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Krumpir najprije skuhajte do pola, ohladite ih pa ih prerežite na pola. Izvadite unutrašnjost krumpira i prebacite je u posudu pa joj dodajte krem sir, maslac, dvije žlice ribanog sira i kiselo vrhnje. Dobro promiješajte i začinite soli i paprom. Krumpir napunite dobivenom mješavinom i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite oko 20 minuta, izvadite i pospite ostatkom sira pa vratite u pećnicu na još desetak minuta ili dok krumpir ne omekša.
OMILJENI RUČAK
Punjeni zapečeni krumpir s krem sirom i vrhnjem genijalan je prilog, ali i glavno jelo
Pripremite krumpir, napunite ga kremastim punjenjem, zapecite u pećnici pa poslužite uz zdjelu sezonske salate
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?