JESENSKI RUČAK

Punjenim bučama teško je odoljeti, ovog puta napravite ih s mljevenim mesom i povrćem

 Deposit Photos/
Za ukusan i zasitan obiteljski ručak trebat će vam svega dvije buče, povrće koje zasigurno već imate u hladnjaku i mljeveno meso

Trebat će vam:

2 buče
400 g mljevenog mesa prema želji
2 mrkve
1 luk
1 manji komad korijena peršina
5 žlice umaka od rajčice
temeljac
2 grančice timijana
sol i papar

Priprema:

Buče najprije operite, prepolovite i izvadite koštice. Stavite ih u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme na dobro zagrijanom ulju pirjajte luk. Kada se zažuti, dodajte mu meso. Meso zapecite i dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta, a potom dodajte umak od rajčice i malo temeljca. Ubacite i timijan, sol i papar. Pustite da se pirja još 10-ak minuta. Dodatno začinite prema želji. Buče napunite dobivenim umakom i pospite sirom. Vratite u pećnicu na 200 stupnjeva još 10 do 15 minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 00:07