NEDJELJNI RUČAK

Punjenje od kruha, jetrica, suhih šljiva i jabuka pečeno pile će učiniti još slasnijim

 Ramanauskiene Justina
Ovaj genijalan nedjeljni recept za punjeno pile jedan je od onih koji, kada jednom isprobate, uvijek mu se vraćate

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 1,5 sati
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 pile
sol, papar, mljevena crvena paprika
3 žlice ulja
200 ml povrtnog temeljca
1 svežanj povrća za juhu

Za nadjev će vam trebati:

2 peciva
1 jaje
50 g pilećih jetrica
1 glavica luka
3 suhe šljive bez koštica
½ jabuke

Pile operite, dobro ocijedite pa ga iznutra i izvana natrljajte solju i paprikom. Potom ga izvana natrljajte uljem. Za nadjev u toploj vodi namočite peciva pa ih izdrobite prstima. Nasjeckajte glavicu luka i prepržite ju s jetricama. Dodajte pecivu. Nasjeckajte šljive pa ih dodajte jetricama, a jabuku narežite na sitne kockice pa ju također dodajte jetricama. Umiješajte u smjesu jaje, začinite i time nadjenite pile. U pleh za pečenje ulijte temeljac, na sredinu stavite nadjeveno pile, pokapajte ga uljem, oko njega poslažite očišćeno i grubo narezano povrće za juhu pa pecite na 180°C sat i pol. Povremeno pile zalijte umakom.q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 18:15