Pureća prsa nadjevena pečenom paprikom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g purećih prsa u komadu
  • 4 crvene rog paprike
  • 100 g topivog sira
  • 100 g listova blitve
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanih listića peršina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Paprike ispecite. Puretinu razrežite postrance, tako da dobijete jedan veliki odrezak. Istucite ga između plastične folije. Posolite, popaprite.

2. korak

Operite listove blitve, maknite bijele peteljke. Na meso poslažite blitvu, potom komade pečene paprike i nakraju listiće sira. Posipajte sjeckanim peršinom i češnjakom, pokapajte maslinovim uljem. Zarolajte.

3. korak

Roladu najprije prepržite sa svih strana na tavici i malo maslinova ulja. Potom je zamotajte u aluminijsku foliju, posipajte krupno mljevenim paprom i pecite u pećnici na 180 °C otprilike pola sata. Rastvorite foliju, pojačajte pećnicu na 200 °C i pecite još desetak minuta da meso dobije boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 09:59