IDEJA ZA RUČAK

Puretina s aromatičnim biljem pripremljena na ovaj način ostat će sočna i ukusna

 Ivana Nobilo/Cropix
Recept za puretinu na drugačiji način s nama su podijelili u poznatoj gostionici Varaždinbreg

Za 4 osobe će vam trebati:

600 g purećeg filea
6 - 7 komada mladog luka
2 češnja češnjaka
20 g maslaca
50 ml maslinova ulja
25 ml konjaka
grančica ružmarina
2 listića svježe kadulje
grančica bosiljka
vezica vlasca
sol
papar

Priprema:

Meso narežite na trakice i kratko popecite na zagrijanoj masnoći do zlatne boje. Prelijte konjakom i zapalite. Kad se plamen ugasi, dodajte nasjeckani luk i češnjak. Kad malo uvene, podlijte s malo vode i dodajte narezano mediteransko bilje. Kratko pirjajte dok tekućina ne ispari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 11:12