DOBAR SPOJ

Puretina s njokima i keljem za zasitan, a jednostavan ručak kad vam se baš i ne kuha

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Kombinacija mljevene puretine, njoka i kelja funkcionira zbilja dobro, a dodati joj možete i mozzarellu pa sve zajedno zapeći

Trebat će vam:

400 g puretine

1 manja glavica kelja

Oko 500 g njoka

1 luk

3 režnja češnjaka

1 mrkva

2-3 sušene rajčice

1 šaka svježeg peršina

1 žličica kumina

1 žličica dimljene paprike

300 ml pilećeg ili povrtnog temeljca

3-4 žlice pelata

Priprema:

U dubljoj i široj posudi najprije na ulju pirjajte luk. Dodajte puretinu pa je razlomite na komadiće i pustite da se zapeče sa svih strana. U to ubacite ribanu mrkvu i sitno sjeckane režnjeve češnjaka te iste takve sušene rajčice. Pirjajte 5 minuta pa dodajte kumin, dimljenu papriku i pelate. Sve dobro pomiješajte, pustite da se kratko krčka i zatim dodajte temeljac, sol i papar. Pustite da se meso kuha i da se stvori umak. Potkraj kuhanja ubacite kelj, koji ste oprali i narezali na manje komadiće. Njoke skuhajte i sve zajedno pomiješajte pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 22:57