Za tijesto:
240 g brašna (pola glatko, pola oštro) 120 g maslaca 1 jaje 1 žlica punomasnog kiselog vrhnja ili milerama malo soli |
Za nadjev:
500 g kopriva 200 g svježeg kravljeg ili kozjeg sira 3-4 žlice milerama ili punomasnog kiselog vrhnja sol 1 jaje par šnita pršuta 100 g sira cheddar |
Priprema:
Zamijesiti tijesto i ostaviti ga dva sata u frižideru. Ako vam se žuri, bit će dobro i bez hlađenja. Koprive očistiti rukavicama tako da nakidate samo listove. Zatim listove staviti u kipuću vodu na par minuta i dobro ih ocijediti. Narezati, odnosno usitniti malo koprivu nožem, narezati i pršut na manje komadiće pa u zdjeli pomiješati sve navedene sastojke za nadjev. Tijesto razvaljati, staviti u lim za quiche ili onaj za tortu tako da rubovi tijesta budu malo uzdignuti. Izliti pripremljenu smjesu i posuti naribanim cheddarom. Peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Quiche rezati mlak kad se malo stisne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....