Trebat će vam:
jufka
3 jaja
180 g vrhnja (ili domaćeg kajmaka)
2 dl mlijeka
sol
1 dl mlijeka (za zaljev)
![Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/4/13/slane_pite19-140819 (1).jpg)
Priprema:
Jaja razmutite i dodajte im sol, mlijeko i vrhnje. Jufku spretno razvucite, uklonite joj deblje krajeve i ostavite da se suši oko sat vremena na stolu. Rubovi moraju biti potpuno suhi, da ih možete rukom izmrviti. Jufku nožem izrežite na nejednake oblike. U tepsiju ulijte malo ulja. Zatim položite tri suha komada jufke i zalijte smjesom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu, a posljednji sloj vam mora biti upravo smjesa. Stavite peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Mlijeko zagrijte pet minuta prije nego što je pita pečena. Zalijte zagrijanim mlijekom i ostavite 10 minuta u ugašenoj pećnici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....