Trebat će vam:
jufka
1 kg bundeve misirače
sol
1 dl mlijeka
180 g vrhnja
.jpg)
Priprema:
Bundevu ogulite i narežite na sitne kockice. Posolite. Ostavite u cjedilu da se tekućina iz bundeve ocijedi. Jufku spretno razvucite i na dva najduža ruba stola ravnomjerno posložite nadjev od bundeve. Krajeve koji vam vire preko stola prebacite preko nadjeva. Pomoću stolnjaka zamotajte jufku do polovice. Isto učinite i s druge strane stola. Jufku prerežite kako biste dobili dvije "zmijice" iste debljine. U tepsiju ulijte malo ulja. Jufku položite u tepsiju u trake. Premažite vrhnjem. Stavite peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko 35 minuta. Mlijeko zagrijte pet minuta prije nego što je pita pečena. Kad je gotova, pitu prelijte mlijekom. Ostavite u ugašenoj pećnici dok tekućina potpuno ne nestane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....