PITE MALE ANITE

RADIMO BOSANSKE PITE: Pita s krumpirom iliti bosanska krumpiruša!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Sve o bosanskim pitama naučila je od mame. Razvlačila ih je već s deset godina, a sad otkriva sve tajne i trikove iz bogate obiteljske tradicije

Trebat će vam:

jufka
1 kg krumpira
sol
papar
1 dl goveđeg temeljca

Zagreb, 140819.
Izrada bureka i slanih pita.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Krumpir ogulite i operite. Narežite ga na sitne kockice. Posolite i popaprite. Jufku spretno razvucite i na dva najduža ruba stola ravnomjerno posložite nadjev od krumpira. Krajeve koji vam vire preko stola prebacite preko nadjeva. Pomoću stolnjaka zamotajte jufku do polovice. Isto učinite i s druge strane stola. Jufku prerežite kako biste dobili dvije "zmijice" iste debljine. U tepsiju ulijte malo ulja. Jufku slažite u krug kako biste dobili oblik velikog puža. Stavite peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko 35 minuta. Temeljac zagrijte pet minuta prije nego što je pita pečena. Kad je gotova, pitu prelijte vrućim temeljcem. Ostavite u ugašenoj pećnici dok tekućina potpuno ne nestane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 08:33