ZABORAVLJENO JELO

Radimo klasik iz djetinjstva, omiljene zapečene palačinke sa svježim sirom

 Elena Shashkina/
Smjesi od sira možete dodati i grožđice te sok jednog limuna ili naranče

Trebat će vam:

300 g glatkog brašna

250 ml mlijeka

200 ml mineralne vode

2 jaja

prstohvat soli

1 žlica šećera

20 g rastopljenog maslaca

ulje za pečenje

500 g svježeg sira

1 jaje

2 žlice šećera za nadjev

20 g vanilin šećera

korica jednog limuna

1 čašica kiselog vrhnja

1 žlica šećera za preljev

1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Napravite smjesu za palačinke od jaja, brašna, mlijeka, mineralne vode, soli, otopljenog maslaca i šećera. Pecite palačinke na tavi koju ste prethodno premazali uljem. Dok se palačinke peku, izmiksajte svježi sir s jednim jajem, šećerom, vanilin šećerom i koricom jednog limuna. Dobivenom smjesom punite palačinke. Zarolane palačinke slažite u kalup koji ste premazali maslacem i premažite ih kiselim vrhnjem koje ste pomiješali sa žlicom šećera i ekstraktom vanilije. Pecite na 200 stupnjeva oko 20-30 minuta ili dok ne poprime boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:07