NEDJELJNI RUČAK

Radimo sočno carsko meso s hrskavom koricom iz pećnice od samo nekoliko sastojaka

 Bockytandiono
Pripremite komad mesa, korjenasto povrće, sol, papar i ulje, naoružajte se strpljenjem i bacite na pripremu slasnih komada mesa

Trebat će vam:

1,5 kg carskog mesa
mrkva, korijen peršina, korijen celera, krumpir
sol, papar
ulje

Priprema:

Komad carskog mesa najprije operite i dobro osušite. Zarežite ga na površini. Pripazite da nožem ne odete preduboko, želite samo napraviti uzorak. Zatim ga dobro natrljajte soli i paprom, po potrebi dodajte i ulje. Stavite ga u pećnicu na 140 stupnjeva. Pecite dva i pol sata. Na kraju pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još 30 minuta dok ne dobijete hrskavu koricu. Za vrijeme pečenja u posudu ubacite i povrće po želji pa ga dovršite zajedno s mesom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:56