Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 6 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 150 g kokosovog brašna
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 6 žumanjaka
- 150 g šećera
- 250 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 100 g kokosovog brašna
Priprema
1. korak
Bjelanjke i prstohvat soli tucite dok se ne zapjene. Dodajte šećer i miješajte mikserom dok ne dobijete gustu čvrstu smjesu.
2. korak
Lagano umiješajte kokos i brašno.
3. korak
Smjesu izlijte u kalup za pečenje i stavite peći na 160 stupnjeva oko 30 minuta.
4. korak
Za kremu: tucite žumanjke i šećer nad parom dok ne dobijete lijepu gustu kremu. Kremu dobro ohladite.
5. korak
Maslac sobne temperature izradite dobro mikserom pa ga umiješajte u kremu od žumanjaka.
6. korak
Ohlađeni biskvit premažite kremom i posipajte s preostalim kokosovim brašnom.
U mojoj obitelji sve varijacije na temu raffaella su pravi hit. Ove kocke pravim već godinama i svi ih vole.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....