Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 60 dag janjetine
- 2 glavice luka
- 10 dag maslaca
- 4 rajčice
- 1 žličica koncentrata od rajčice
- 10 dag šampinjona
- 1 režanj češnjaka
- 2 lovorova lista
- svježa majčina dušica
- sol, papar
- po želji malo limunova soka ili kvasine
Priprema
1. korak
Janjetinu izrežite na kockice. Nasjeckajte luk, a šampinjone narežite na kriške. Rajčice prelijte kipućom vodom i ogulite te nasjeckajte na komadiće. Nasjeckajte češnjak. Na maslacu kratko prepržite kockice janjetine. Izvadite ih i ostavite na hladnom.
2. korak
Na masnoću stavite luk, šampinjone i rajčice, koncentrat rajčice, pa dodajte meso i češnjak. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list te prstohvat sušene majčine dušice. Promiješajte te pirjajte dok meso ne omekša. Prije posluživanja pospite natrganim listićima svježe majčine dušice.
*Volite li kiseliji ragu, dodajte malo limunova soka ili nekoliko kapi
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....