2 srednja krumpira
150 g raštike
80 g gorgonzole (pikantne)
40 g cornflakesa
1 jaje
sol i papar
oštro brašno
Raštiku očistite od tvrdog dijela tako da vam ostanu samo listovi (stapku ćete iskoristiti u drugim receptima), krumpir ogulite, narežite na srednje kockice i stavite kuhati u posoljenu vodu. Nakon što krumpir omekša, stavite listove raštike te isključite vatru. Neka tako stoji pet-šest minuta da omekša. Procijedite i istisnite višak tekućine iz listova. Potom gnječilicom za pire-krumpir sve zdrobite. Cornflakes izmrvite među dlanovima i stavite u smjesu u koju ste prethodno dodali natrgani sir. Sve dobro razradite i uskladite okuse. Formirajte kuglice promjera 5 cm i prema potrebi uvaljajte u brašno (ako vam se čine previše vodenaste). Odvojite žumanjak, pomiješajte ga s malo vode i premažite kuglice. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i stavite peći kuglice oko 15 minuta dok se ne stvori hrskava korica. Poslužite sa šalšom ili ljutkastim slatko-kiselim umakom. Kuglice su još bolje drugi dan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....