Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 pileća prsa
- 1 veća glavica luka
- četiri šnite slanine
- 200 g cherry rajčice
- 3 žlice maslinova ulja
- limunov sok
- 1/2 žličice kumina
- 1/2 žličice kurkume
- 1 žličica meda
- sol
Priprema
1. korak
Otkostite prsa i narežite ih na ploške pa na kockice debele dva do tri centimetra. Napravite marinadu od maslinova ulja, limunova soka, soli, meda, kurkume i kumina. Njome prelijte meso i pustite da odstoji barem pola sata. Narežite slaninu i luk na ploške također velike dva do tri centimetra.
2. korak
Na štapiće za ražnjiće nanižite kockice piletine naizmjenično s kriškama slanine, ploškama luka i cherry rajčicama. Pecite ražnjiće na roštilju ili gril-tavi dok se lijepo ne zapeku sa svih strana.
3. korak
Savjet: Za ražnjiće možete koristiti i mnoge druge komade mesa – otkošteni pureći batak ili zabatak recimo, ali i svinjski kare i lungić. Tajna dobrog ražnjića je u marinadi i povrću kojem je okruženo meso. Nemojte propustiti vrtne šparoge – savršene su na grilu, kao i mlade tikvice. Povrće je važno također dobro namastiti. Ako imate vremena marinadu za mesi napravite dan ranije, da odstoji preko noći. Nemojte zaboraviti meso izvaditi iz frižidera nekoliko sati prije pečenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....