LJETNI HIT

Razveselite ekipu i ovog vikenda napravite osvježavajući sladoled od lubenice i rosea

 Marko Miscevic/Cropix
Za pripremu ultimativnog ljetnog sladoleda trebat će vam svega nekoliko sastojaka i kvalitetno rose vino

Trebat će vam:

oko 500 g lubenice

100 - 150 ml rose vina

150 g leda

prstohvat soli

100 g čokoladnih kapljica

Priprema:

Lubenicu dobro očistiti od koštica i staviti u blender, kratko izmiksati te dodati led, vino i sol te izmiješati do kraja. Kalupe napuniti te pustiti petnaest minuta da stoje na sobnoj temperaturi da se meso lubenice malo odvoji od tekućine radi efektnijeg izgleda lizalice. Zbog alkohola je sladoledu potrebnije dulje vrijeme zamrzavanje, neka to bude minimalno 12 do 15 sati. Umjesto rose vina, lubenicu možete sljubiti i s tequilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 23:17