Trebat će vam:
svinjska rebarca
5 žlica kečapa
1 žlica senfa
5 žlica smeđeg šećera
3 žlice jabučnog octa
3 protisnuta režnja češnjaka
1 žličica čilija u prahu (po želji)
2 žličice crvene paprike (plus 2 za početak)
200 ml vode ili temeljca po želji
sol i papar
ulje
Priprema:
Rebarca najprije natrljajte soli, paprom i crvenom paprikom. Prekrijte folijom i ostavite da stoje u hladnjaku, najbolje preko noći. Meso zatim stavite u posudu za pečenje, poprskajte uljem, prekrijte i pecite na 130 stupnjeva oko 2-3 sata, ovisno o veličini rebarca. Za to vrijeme, sve sastojke osim rebarca i ulja, ubacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta, dok ne dobijete gusti umak. Dobivenim umakom premažite pečena rebarca. Stavite ih na grill i zapecite 10-ak minuta sa svake strane, uz povremeno premazivanje.