DANAS KUHAM

RECEPT BRANKA OGNJENOVIĆA: Patka punjena mlincima

 Biljana Gaurina / Hanza Media
Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Patku odvojiti od kosti s leđne strane, poravnati meso i posoliti ga. Mlince kratko prokuhati u slanoj vodi i dobro ocijediti te malo zamastiti. Mlince posložiti na meso, odnosno nadjenuti patku mlincima i zašiti patku uz pomoć kuhinjskog konca. Peći na 180 stupnjeva oko dva i pol sata dok se lijepo ne zarumeni. Patku rezati na ploške da se u presjeku vide mlinci. Poslužiti s dinstanim kupusom ili salatom od kiselog kupusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 11:10