![36056730](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/17/k_36056730_640.jpg)
Trebat će vam:
guska (3-4 kg) gusja jetra od 1 guske 200 g sušene slanine 2 jaja 500 g bijelog kruha 200 g crvenog luka 1 dl mlijeka sol, papar, zeleni peršin, majčina dušica malo svinjske masti 1 kg kiselog zelja |
![Jastrebarsko, 071117.
Punjena guska chefa Branka Zufike za nedjeljni rucak.
Na fotografiji:nakon par sati guska je pecena.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/14/10/zufika_rucak10-071117.jpg)
Slaninu narežite na kockice i popržite. Dodajte sitno sjeckani crveni luk i krupnije narezana guščja jetra. Sve propirjajte i umiješajte kruh narezan na kockice, dodajte mlijeko, jaja i začinite solju, paprom, kosanim češnjakom i zelenim peršinom. Gusku nasolite i ostavite da odstoji nekoliko sati, a najbolje bi bilo preko noći. Posoljenu gusku punite pripremljenim nadjevom (guska se puni u utrobu), stavite na zamašćen pleh, posipajte sa svježom majčinom dušicom i pecite uz povremeno zaljevanje sa vlastitim sokom oko 3 sata (ovisi o veličini) na 180°C. Na poprženu slaninu dodajte sitno sjeckani luk i kiselo zelje rezano na veće kocke. Pirjajte dok zelje ne omekša. Gusku režite na komade i servirajte na pripremljenom kiselom zelju uz nadjev.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....