Za tartar:
2 cikle srednje veličine
krupna sol
žličica senfa
žličica majoneze
pola glavice ljutike
pola režnja češnjaka
žličica hrena
sol
papar
žličica aceta balsamica od trešnje
vlasac
peršin
100 g ocijeđenog grčkog jogurta
sok pola limete
Za štrudlu:
300 g orade
sol
pola veće mrkve
1 kora za savijaču
ulje za pečenje
Za čips:
riža
sol i papar
Ciklu u kori pecite u limu koji ste napunili krupnom soli na 150 Celzijevih stupnjeva 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ogulite koru dok je cikla još vruća pa ostavite da se hladi. Pomiješajte senf, majonezu, usitnjenu ljutiku i češnjak, hren, sol, papar i aceto balsamico od trešnje, a potom dodajte usitnjenu i ohlađenu ciklu. Ostavite smjesu za tartar 30 minuta na sobnoj temperaturi da se prožme, a prije posluživanja dodajte nasjeckani vlasac i peršin te iscijeđeni grčki jogurt koji ste pomiješali sa sokom limete. Za štrudlu očistite oradu od kostiju, usitnite je i posolite te joj dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i dobro pomiješajte. Smjesom nadjenite kore za savijaču pa savijte tako da oblikujete trokutaste smotuljke kako biste ih lakše ispekli. Na vrućem ulju pecite sa svake strane po tri minute i poslužite toplo. Skuhajte rižu dok ne postane gnjecava, ocijedite je od vode i stavite u blender. Posolite i popa - prite pa usitnite dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Razvucite rižu na silikonsku podlogu ili na masni papir i pustite da se suši na sobnoj temperaturi dva dana. Kad se riža posuši, razlomite je na komadiće i pržite kratko u dubokoj masnoći da dobijete hrskavi čips.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....