HAUSTOR HAUS

RECEPT CHEFA KRISTIJANA KEREŠA: Kesten i čokolada (kesten pire s ganachom od tamne čokolade, pekan orasima, tučenim vrhnjem i koricom limete)

 Petra Šimčić i Tomislav Vitković
 

Sastojci:

500 g kestena
150 ml ruma
100 g smeđeg šećera
50 g meda
1 kora cimeta
2 zvjezdasta anisa

Ganache:

300 g čokolade
50 g meda
50 ml vrhnja za šlag
25 g maslaca
150 g pekan oraha
3 žlice smeđeg šećera
20 ml vrhnja za šlag
20 g maslaca

Petra Šimčić i Tomislav Vitković

Postupak:

Za kesten pire kestene zarežite u skuhajte u vodi u koju ste dodali začine i malo šećera. Sastrane napravite otopinu ruma, smeđeg šećera,meda i dodajte 200 ml vode. Očišćene kuhane kestene dodajte u blender i usitnite te postupono dodajte dobivenu otopinu od ruma, meda i vode. Kada dobijete kesten pire stavite ga sastrane na hlađenje kako bi ga kasnije mogli poslužiti.

Za ganache u posudu stavite čokoladu, med, vrhnje i maslac te otopite sve zajedno na pari.

Za kraj, istucite vrhnje u šlag i karamelizirajte pekane.

Na tavi rastopite šećer, umiješajte maslac i polako ulijte vrhnje. Zatim ubacite pekan orahe i dobro umiješajte u karamelu.

Sve zajedno prebacite na masni papir i pustite da se ohladi. Zatim sve nasjeckajte i to je to!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. siječanj 2025 04:29