Sastojci:
500 g kestena
150 ml ruma
100 g smeđeg šećera
50 g meda
1 kora cimeta
2 zvjezdasta anisa
Ganache:
300 g čokolade
50 g meda
50 ml vrhnja za šlag
25 g maslaca
150 g pekan oraha
3 žlice smeđeg šećera
20 ml vrhnja za šlag
20 g maslaca
Postupak:
Za kesten pire kestene zarežite u skuhajte u vodi u koju ste dodali začine i malo šećera. Sastrane napravite otopinu ruma, smeđeg šećera,meda i dodajte 200 ml vode. Očišćene kuhane kestene dodajte u blender i usitnite te postupono dodajte dobivenu otopinu od ruma, meda i vode. Kada dobijete kesten pire stavite ga sastrane na hlađenje kako bi ga kasnije mogli poslužiti.
Za ganache u posudu stavite čokoladu, med, vrhnje i maslac te otopite sve zajedno na pari.
Za kraj, istucite vrhnje u šlag i karamelizirajte pekane.
Na tavi rastopite šećer, umiješajte maslac i polako ulijte vrhnje. Zatim ubacite pekan orahe i dobro umiješajte u karamelu.
Sve zajedno prebacite na masni papir i pustite da se ohladi. Zatim sve nasjeckajte i to je to!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....