TRADICIONALNE RECEPTURE

RECEPT CHEFICE ANE GRGIĆ: Medenjaci

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Božićni kolači pak jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni

Za tijesto:

210 g meda
80 g maslaca
180 g šećera
650 g brašna
2 jaja
pola žličice soda bikarbone
50 g badema
cimet, klinčići

Za glazuru:

1 bjelanjak
100 g šećera u prahu
sok pola limuna

Berislava Picek / HANZA MEDIA

U posudi zagrijavajte med, maslac i šećer dok se šećer ne rastopi. Ohladite pa umiješajte brašno, jaja i ostale sastojke te zamijesite tijesto. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, oblikujte kuglice od tijesta i slažite ih u kalup. Pecite 10 minuta na temperaturi od 160 Celzijevih stupnjeva. Za glazuru istucite bjelanjak sa šećerom u prahu, dodajte sok od limuna i tom smjesom premažite cijele medenjake. Glazuru na medenjacima sušite na sobnoj temperaturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 17:53