200 g marelica
100 g suhih šljiva bez koštica
200 g brusnica
200 g maslaca
150 g smeđeg šećera
150 ml ruma
sok i naribana korica 1 neprskanog limuna
2 vrećice vanilin šećera
Nasjeckajte voće, pomiješajte sve sastojke i stavite ih u zdjelu pa zagrijavajte pet minuta. Ostavite da odstoji da voće upije tekućinu.
Za tijesto:
5 žumanjaka
50 g šećera
100 g čokolade
200 g mljevenih badema
100 g brašna
1 žlica mljevenog cimeta
pola žličice praška za pecivo
5 bjelanjaka
Izmiksajte žumanjke i šećer. Otopite čokoladu na pari i u smjesu od žumanjaka umiješajte čokoladu, dodajte bademe i brašno, cimet i prašak za pecivo. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lopaticom ih lagano umiješajte u smjesu, a potom polagano umiješajte voće. Dobro namastite kalup, pospite ga oštrim brašnom i ulijte smjesu pa pecite na 160 Celzijevih stupnjeva otprilike sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....