TRADICIONALNE RECEPTURE

RECEPT CHEFICE ANE GRGIĆ: Rolada od kestena

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Božićni kolači pak jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni

Za čokoladni dio:

350 g čokolade
500 ml slatkog vrhnja

Zakuhajte vrhnje i prelijte ga preko čokolade i dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu. Ostavite preko noći da se ohladi i stisne

Za dio od kestena:

500 g pirea od kestena
200 g šećera u prahu
100 ml ruma

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sve povežite u kompaktnu smjesu. Rasporedite po papiru za pečenje i pažljivo razvaljajte tako da bude posvuda jednake debljine. Smjesu od kestena premažite smjesom od čokolade te pažljivo zarolajte. Roladu omotajte papirom za pečenje i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja je posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:43