TRADICIONALNE RECEPTURE

RECEPT CHEFICE ANE GRGIĆ: Šapice

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Božićni kolači pak jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni
250 g margarina
120 g šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žumanjak
100 g rezanih oraha
100 g mljevenih oraha
1 vrećica praška za pecivo
ribana korica jednog limuna
oko 400 g oštrog brašna

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Izmiješajte margarin sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaje, žumanjak, rezane i mljevene orahe te prašak za pecivo, koricu limuna i ne odmah svu količinu brašna, nego ga dodajte dokle god masa ne postane glatka. Kalupe dobro namažite maslacem, napunite tijestom i pecite na 175 stupnjeva 10-15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:08