Sastojci:
250 g smeđih ili običnih šampinjona 400 g kuhanog slanutka 1 poriluk 1-2 češnja češnjaka 1 žemlja 2 žlice krušnih mrvica peršinov list sol papar grčki jogurt kumin mladi luk ili vlasac rikula mini peciva maslinovo ulje |
Priprema:
Na ulju dinstati na tanko narezan poriluk pa dodati na ploške narezane gljive i češnjak. Kada potpuno ispari tekućina koju će gljive pustiti, maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi. U zdjelu staviti slanutak i izraditi ga gnječilicom za krumpir kojim se radi pire, dodati smjesu s gljivama, nakidanu i ocijeđenu žemlju koja se prethodno namočila u mlijeku, krušne mrvice, peršinov list, sol i papar. Promiješati smjesu i rukom oblikovati popečke/burgere te ih ispeći u ulju s obje strane. Treba biti oprezan kad ih okrećete jer je smjesa vrlo osjetljiva, s obzirom na to da u njoj nema jaja, no možete dodati i jaje kako bi burgeri bili kompaktniji. U zdjelici pomiješati grčki jogurt s nasjeckanim vlascem ili mladim lukom, solju i kuminom koji ste izradili u mužaru. Na donji dio peciva staviti malo umaka, rikulu i popečak te poklopiti pecivom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....