Punimo povrće!

RECEPT DANA: Cikla punjena blitvom i skutom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Ukusan jesenski recept!

Sastojci:

3 srednje velike cikle
skuta
500 g blitve
sol
krema aceta balsamica
maslinovo ulje

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Skuhajte ciklu pa je ogulite kad se ohladi. Izdubite unutrašnjost cikle pomoću žličice pa je ispunite skutom. Blitvu također skuhajte pa je dobro ocijedite. Pazite da vam se ne prekuha jer njoj je dovoljno oko dvije minute nakon što je stavite u kipuću vodu. Blitvu stavite na kraju na skutu, posolite pa sve prelijte kremom aceta balsamica i maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 22:42