![26353798](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/30/k_26353798_640.jpg)
Trebat će vam:
2,5 kg kukuruznog brašna 5 žlica crnog brašna ¼ kocke svježeg kvasca sol voda malo šećera |
![Zagreb, 120318.
Mlin obitelji Pukanic, tradicijski je mlin vec generacijama.Sada ga vode otac Franjo s sinovima Ivanom i Franjom. Mlin radi na sruju ali su strojevi i cijelo postrojenje takvi vec godinama. Cijeli njihovu pricu pokrenuo je pradjed Franjo.
Osim 20-tak vrsta brasna, proizvode 10-tak vrsta domacih tjestenina. Njihove proizvode moguce je kupiti direktno u mlinu u njihovom ducanu, u specijaliziranim ducanima zdrave hrane ili preko web shopa.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/3/19/7/mlin_pukanic19-130318.jpg)
Priprema:
U mlaku vodu sa šećerom i crnim brašnom stavite močiti kvasac. Ostavite da uzađe. Kukuruzno brašno prelijte kipućom vodom. Pustite da se ohladi pa u ohlađeno dodajte uzdigli kvas i dobro izmijesite da ne bude grudica. Ostavite da se odmori. Ako je imate, pecite u gusnatoj posudi, veličine 28 cm, dva sata na ne prejakoj temperaturi. Dobro je da nije previsok, više kao pogača. Ovakvom kruhu gornja kora ispuca. Pečenog zamotajte neka se postupno hladi. Može se jesti sedam do deset dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....