Trebat će vam:
6 srednjih krušaka 1 šaka grožđica 6 jušnih žlica šećera ili po želji 2 veće jušne žlice brašna 1/2 limunova soka malo cimeta prstohvat soli malo muškatnog oraščića |
Za tijesto:
250 g brašna 2 čajne žličice praška za pečenje prstohvat soli 3 žlice šećera 150 g omekšalog maslaca sladoled od vanilije za posluživanje |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte kruške narezane na male komadiće, šećer, brašno, sok od limuna, cimet, grožđice, sol i muškatni oraščić u većoj posudi. (sastojci iz prvog dijela recepta). Kad ste sve promiješali premjestite u pleh za pečenje. U drugoj posudi promiješajte brašno, prašak za pečenje, sol, šećer. Dodajte i komadiće maslaca i gnječite cijelu smjesu tako da dobijete mrvičasto “tijesto”. Možete dodati malo vode, ako vam je vrlo teško oblikovati pa zatim “posipajte” (raspršite) po kruškama. Ako volite slađe deserte, posipajte cijelu smjesu s jednim vanilinim šećerom, a možete naribati i malo korice limuna. Pecite kojih 40 minuta dok cijela smjesa ne bude zlaćana. Poslužiti možete još vruće uz kuglicu sladoleda!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....