Obožavanje jabuka!

Recept dana: Kolač od jabuka, badema, đumbira i grožđica

 Getty Images/iStockphoto
Ovo su konkretne količine za konkretan kolač!

Vjerojatno ćete ga moći jesti cijeli tjedan za doručak, uz šalicu tople kave ili divnog aromatičnog čaja. Kako god, vrijeme je za kolač s jabukama koji će obožavati svi u vašoj obitelji!

Trebat će vam:

3 jabuke
30 maslaca
50 g šećera
2 klinčića
75 g grožđica
260 g bademovog brašna
220 g badema
2 žličice mljevenog đumbira
2 žličice praška za pecivo
4 jaja
230 g šećera
145 ml javorovog sirupa

Nadjev:

2 jabuke
50 g listića badema
50 g maslaca
25 g smeđeg šećera

Apple and almond cake on an aluminum plate with a bowl of whipped cream.Top view
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu i narežite svaku na osam šnitica. Maslac otopite u dovoljno velikoj posudi, dodajte mu jabuke, šećer i klinčiće te sve dobro promiješajte. Stavite sve na laganu vatru i kuhajte oko 10 minuta. Maknite klinčiće i dodajte grožđice. Kuhajte još par minuta da grožđice omekšaju, maknite s vatre i pustite da se ohladi. U blenderu pomiješajte bademovo brašno, bademe, đumbir i prašak za pecivo. Maknite na stranu. Mikserom izmiksajte jaja sa šećerom i javorovim sirupom. Dodajte smjesu iz blendera i ohlađenu smjesu s jabukama. Sve dobro izmiješajte žlicom. Izlijte smjesu u namašćeni lim za torte (promjera 26 cm). Za nadjev, jabuke ogulite maknite im sredinu i narežite ih na tanke ploškice. Poredajte ih u krug na vrh kolača, lagano prelijte masalcem i šećerom. Pecite sat vremena na 160 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 21:34