Vjerojatno ćete ga moći jesti cijeli tjedan za doručak, uz šalicu tople kave ili divnog aromatičnog čaja. Kako god, vrijeme je za kolač s jabukama koji će obožavati svi u vašoj obitelji!
Trebat će vam:
3 jabuke 30 maslaca 50 g šećera 2 klinčića 75 g grožđica 260 g bademovog brašna 220 g badema 2 žličice mljevenog đumbira 2 žličice praška za pecivo 4 jaja 230 g šećera 145 ml javorovog sirupa |
Nadjev:
2 jabuke 50 g listića badema 50 g maslaca 25 g smeđeg šećera |
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu i narežite svaku na osam šnitica. Maslac otopite u dovoljno velikoj posudi, dodajte mu jabuke, šećer i klinčiće te sve dobro promiješajte. Stavite sve na laganu vatru i kuhajte oko 10 minuta. Maknite klinčiće i dodajte grožđice. Kuhajte još par minuta da grožđice omekšaju, maknite s vatre i pustite da se ohladi. U blenderu pomiješajte bademovo brašno, bademe, đumbir i prašak za pecivo. Maknite na stranu. Mikserom izmiksajte jaja sa šećerom i javorovim sirupom. Dodajte smjesu iz blendera i ohlađenu smjesu s jabukama. Sve dobro izmiješajte žlicom. Izlijte smjesu u namašćeni lim za torte (promjera 26 cm). Za nadjev, jabuke ogulite maknite im sredinu i narežite ih na tanke ploškice. Poredajte ih u krug na vrh kolača, lagano prelijte masalcem i šećerom. Pecite sat vremena na 160 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....