GOTOVO ZA TREN!

RECEPT DANA: Ljuta piletina s avokadom

 Berislava Picek / Hanza Media
Tjeramo tmurno vrijeme hranom koja pršti bojama i okusima!

Trebat će vam:

200 g pilećeg filea
1/2 žličice čili praha
2-3 češnja češnjaka
maslinovo ulje
2 tortilje
1-2 paprike

Zagreb, 260517.
Slavica Sagolj pripremila je i stilizirala lagana ljetna jela.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Piletinu narezati na trakice, staviti u posudu i preliti limunovim sokom, čili prahom, nasjeckanim češnjakom te dodati soli. Na zagrijanu tavu staviti maslinovo ulje, dodati papriku narezanu na trakice, peći maksimalno dvije minute i izvaditi van. Na istu masnoću staviti piletinu koja se kratko marinirala te ispeći kratko na jakoj temperaturi. Dok se piletina peče, zagrijte tortilju, premažite kremom od avokada (najbrže ćete to napraviti u mužaru), dodajte pečenu piletinu i usitnjeni korijander. Zamotajte tortilju i servirajte toplo. Ne brinite, kako je avokado pomalo neutralnog okusa, savršeno neutralizira ljutinu piletine u ustima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 23:12