![28323134](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/26/k_28323134_640.jpg)
Trebat će vam:
1 patlidžan 1 jogurt 1 češanj češnjaka 1 žlica sezamove paste (tahina) sok od 1 limuna maslinovo ulje svježa menta peršin sol papar zrna nara |
![Zagreb, 170517.
Hotel Dubrovnik.
Povodom tjedna izraelske kuhinje chef rani Hadid je kroz cetiri jela prezentirao izraelsku kuhinju.
Na fotografiji: jelo od patlidzana.
foto: Zeljko Grgic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/6/5/17/Izrael_kuhinja9-170517.jpg)
Priprema:
Ispeći patlidžan u kori na roštilju ili u pećnici na 225 Celzijevih stupnjeva 30-ak minuta. Prije pečenja izbušiti nekoliko rupica u kori da se ne rasprsne. Nakon što je pečen, ocijediti tekućinu iz patlidžana i onda ga oguliti - ostaviti peteljku koja će ga držati. Položiti patlidžan na tanjur i preliti limunovim sokom i umakom. Umak: Pomiješati jogurt, zgnječeni češnjak, maslinovo ulje, sol, papar, peršin i malo sezamove paste. Preliti preko toplog patlidžana i ukrasiti zrnima nara
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....