Trebati će vam:
Za tijesto:
100 g pirovog brašna 100 g glatkog brašna 80 g maslaca 1 jaje 2 žlice hladne vode 1 žličica soli |
Za nadjev:
280 g svježeg kozjeg sira (Capro fresh) 3 jaja 1-2 glavice ljubičastog luka malo meda 2 režnja češnjaka 2-3 stabljike peršina 2 žlice svježe naribanog parmezana prstohvat soli i malo papra |
Priprema:
Pomiješajte pirovo i glatko brašno pa im dodajte sol i prašak za pecivo. Hladni maslac narežite na komadiće i dodajte ga brašnu. Dodajte zatim još jedno jedno jaje i dvije žlice vode, pa rukama zamijesite tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku dok pripremite nadjev. U drugoj posudici izmiješajte svježi kozji sir, jaje, parmezan i malo peršina ili malo svježeg bosiljka. U tavici izradite karamelizirani luk na malo maslaca i smeđeg šećera, a dodajte i jednu žlicu meda. Luk i češnjak moraju biti potpuno karamelizirani. Ubacite ih zatim u posudu sa sirom, a dio ostavite za posipanje po vrhu quichea. Pecite na 190 Celzijevih stupnjeva 15 do 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....