Odmaknite se od tipičnih načina pripreme ribe i sutra (ma može i danas!) napravite riblje polpetice. Savršeno ako imate u planu raditi bistru riblju juhu jer ostatke skuhane ribe možete iskoristiti za izradu ovih tortica. Zasučite rukave i bacite se na posao!
Trebati će vam:
Za polpetice:
500 g mladog krumpira 4 češnja češnjaka 80 ml maslinovog ulja 2 žličice limunove korice 1 žličica soka od limuna papar i sol 500 g fileta lososa 65 g kapara 100 g peršina 2 jaja 350 g krušnih mrvica 30 g maslaca |
Za umak:
160 g crème fraîchea 2 žličice limunovog soka 2 žličice hrena |
Priprema:
Krumpire ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ih i dodajte im protisnuti češnjak, 1 žlicu maslinovog ulja, limunovu koricu i sok, sol i papar. Sve zgnječite s vilicom i ostavite sa strane. Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte rastrgane filete lososa, posolite ih i popaprite i pecite oko 2 minute. Maknite s vatre i ostavite sa strane. Losos dodajte u krumpir, dodajte nasjeckane kapare, peršin, jaja i 70 g krušnih mrvica. Pomiješajte. Formirajte polpetice i obložite ih s ostatkom mrvica. Zagrijte maslac i 1 žlicu maslinovog ulja te dodajte polpetice. Pecite ih oko 3-4 minute sa svake strane. Za umak pomiješajte crème fraîche, sok od limuna i hren u zdjelici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....