
Ako vam na druženje dolaze i zahtjevniji gurmani ova bi vas rolada trebala izvući iz svake situacije!
Sastojci:
3-4 kuhana krumpira 1 poriluk 1 pakiranje lisnatog tijesta 1 kiselo vrhnje s visokim postotkom masnoće 2 veća češnja češnjaka pola šalice naribanog cheddar sira malo muškatnog oraščića sol papar maslac 1 jaje |

Priprema:
Na maslacu dinstati poriluk dok potpuno ne povene, posoliti ga i popapriti. Za to vrijeme u lončić staviti kiselo vrhnje i na listice narezan češnjak, posoliti, popapriti i dodati muškatni oraščić. Kuhati desetak minuta na laganoj vatri pa preliti poriluk i promiješati da se sve spoji. Razvaljati lisnato tijesto pa po njemu rasporediti u jednoj liniji nasjeckan kuhani krumpir, na njega staviti dio smjese poriluka i vrhnja pa naribani sir i ponoviti istim redoslijedom. Zarolati tijesto i vilicom pritisnuti rubove da se spoje. Premazati roladu jajetom i peći na 180-200 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta
Svidio vam se ovaj recept? Pročitajte još:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....