Trebat će vam:
500 g tjestenine (tagliatella) 1 velika konzerva pelata rajčica 250 g sipica 250 g lignja 250 g dagnja ili nekih drugih školjaka sol, papar maslinovo ulje 1 velika glavica luka 3 češnja češnjaka 3-4 grančice svježeg peršina nekoliko listića svježe mente |
Priprema:
Ribu očistite. Školjke također. Očistite i nasjeckajte luk. Očistite i nasjeckajte češnjak. Luk pržite na maslinovu ulju, pa kad postane staklast, dodajte češnjak. Kad zamiriše, dodajte sok i rajčice koje prethodno nasjeckajte. U rajčice dodajte ribu i školjke. Dinstajte desetak minuta. Posolite, popaprite. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Potom je pomiješajte s dobivenom umakom. Začinite sjeckanim peršinom. Prije posluživanja po tjestenini rasporedite natrgane listiće mente. Savjet: ako volite pikantno jelo možete začiniti mljevenom čili papričicom. Umjesto tagliatella možete uzeti i drugu tjesteninu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....