Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Trebat će vam:
300 g slanutka glavica crvenog luka 1 prstohvat cimeta 3 lista lovora 0,5 dl maslinova ulja 3 češnja češnjaka 2 g timijana 2 g peršina 1 ravna žlica svježe crvene paprika 2 dl bijelog vina 1 manja čili paprika 1 chorizo kobasica |
Priprema:
Slanutak namočimo u vodi 24 sata prije korištenja. Na malo masnoće prepržimo luk, češnjak, kockice krumpira, čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodamo 2 dl vina. Kad vino ispari, sve grubo ispasiramo štapnim mikserom. Dodamo slanutak, lovorov list, litru vode i cimet. Kuhamo dok slanutak ne omekša (oko 35 minuta). Dodamo kolutove chorizo kobasice (može i domaća pikantna, lagano sušena s crvenom paprikom) i timijan, pa kuhamo još 10-15 minuta. Začinimo solju i na kraju dodamo maslinovo ulje i sjeckani peršin. Poslužimo s rustikalnim crnim kruhom hrskave korice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....