Mi trešnje obožavamo hladne iz hladnjaka, ili netom ubrane sa stabla iz nečijeg vrta (jer susjedova trešnja je uvijek sočnija). Ali ako volite trešnje ubaciti u kolač evo načina da vrlo uspješno to i učinite!
Trebat će vam:
Tijesto:
400 g oštrog brašna 200 g maslaca 3 žlice šećera malo soli žumanjak 2 velike žlice kiselog vrhnja |
Nadjev:
700 g očišćenih trešanja 3 žlice brašna 3 žlice šećera |
Priprema:
Tijesto se zamijesi i pusti da odstoji 20 min u hladnjaku, a potom se polovica razvuče po kalupu. Za nadjev treba pomiješati sve prethodno nabrojane sastojke, rasporediti po kalupu, prekriti drugom polovicom tijesta i peći dok ne porumeni na 180°C.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....