Trebat će vam:
1 kocka svježeg kvasca
1 žličica šećera
200 ml mlijeka
500 g glatkog brašna
2 žličice soli
150 ml vode
500 ml ulja za prženje
U manjoj posudi zagrijte oko 100 ml mlijeka, dodajte kvasac, malo šećera, pomiješajte i pustite da se kvas zapjeni. U veću posudu stavite brašno, sol, preostalo mlijeko, mlaku vodu i zapjenjen kvasac te umijesite tijesto od svih sastojaka. Posudu stavite na toplo mjesto i pustite da se volumen udvostruči. Neka stoji minimalno sat vremena. Udvostručeno tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte na 1 cm debljine. Izrežite na pravokutnike koje nožem prerežite po sredini. Prekrijte sve pravokutnike kuhinjskom krpom i ostavite da se volumen opet udvostruči. Trebat će mu još oko 30 minuta. Masnoću stavite u dublju posudu i zagrijte. Na zagrijano ulje stavite tijesto u obliku pravokutnika koje prije pečenja možete malo rastegnuti prstima. Pržite nekoliko minuta dok tijesto ne porumeni. Pržene poderane gaće stavite na papirnati ručnik da upije višak masnoće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....