U KUHINJI S DOBROM HRANOM

RECEPT DOBRE HRANE: Svježa cikla s dunjom i lećom

 Marko Miščević
Već je odavno razbijen mit da je dunjama mjesto isključivo na ormaru, što je inače tradicija koju su s posebnim guštom na životu održavale žene u Slavoniji
500 g svježe cikle
3-4 dunje
100 g leće
100 g parmezana

Marko Miščević

Leću skuhajte, dunje dobro očistite i narežite na kockice, ciklu očistite i narežite na deblje ploške. Veću posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje, posložite ploške cikle i malo ih posolite. Složite dunje nasjeckane na kockice, na dunje stavite prethodno skuhanu i ocijeđenu leću pomiješanu s parmezanom. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite 35-45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:26