500 g svinjetine od plećke 3 dunje 2 glavice luka 2 češnja češnjaka 100 g kukuruza šećerca 100 g mladog graška 2 crvene paprike 100 g slanutka sol papar kajenski papar suncokretovo ulje žličica mljevene pečene paprike |
Meso, dunje i papriku narežite na kockice, luk i češnjak sitno nasjeckajte. U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i lagano pržite. Kad postane staklast, dodajte nasjeckani češnjak te pržite još dvije minute. Zatim dodajte na kockice narezano meso te ga pržite dok tekućina ne ispari te ga po mogućnosti malo zapecite. Dodajte oko 250 ml povrtnog temeljca i kratko prokuhajte. Dodajte kukuruz, grašak, paprike, slanutak i dunje te lagano pirjajte oko 45 minuta. Jelo začinite solju, paprom, kajenskim paprom i mljevenom paprikom. Kuhajte do željene gustoće. Servirajte uz njoke, kuhanu rižu ili palentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....