500 g carskog mesa bez rebara - rebra smo mogli iskoristiti u receptu za hrskavu svinjetinu 2 žlice 5 spice - kineska mješavina začina (zvjezdasti anis, običan anis, klinčići, sečuanski papar i cimet) - po jedna žlica za kožu i meso 2 žlice hoisin umaka - sastoji se od fermentiranog sojinog graha, fermentiranog crvenog tofua, sečuanskog papra u natruhama, octa i šećera 3 lista zelene salate po osobi malo soli |
Prvo trebamo pripremiti carsko meso - kožu zarežemo oštrim nožem ili skalpelom cca 1,5 mm debljine pazeći da ne probijemo masni sloj do kraja - to radimo da bi se mast otopila i da bi korica bila hrskava. Ako imamo strpljenja, odlično bi bilo da je "s nećim oštrim" izbušimo. Dodatno zarežemo donji dio mesa skroz do kože, pazeći da meso ne razbijemo - pazimo na dubinu rezanja i radimo zareze svakih 3 cm. Donji sloj dodatno premažemo hoisin umakom. Mariniramo oko sat vremena. U međuvremenu zagrijemo pećnicu na 220 stupnjeva - na najgornju rešetku stavimo meso, a ispod posudu s vodom (tehnika istovremenog pečenja i parenja). Nakon desetak minuta smanjimo temperaturu na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta, odnosno dok kožica ne postane hrskava. Salatu operemo, zagrijemo posudu s posoljenom vodom da lagano ključa te provučemo listove kroz vodu dok ne omekša te ohladimo pod hladnom vodom. Poslužimo sve zajedno s rižom, salatom i carskim mesom narezanim na ploškice uz malo tamnog soja umaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....