KUHINJSKI LABOS

RECEPT DANA: Napravite okrepljujuću juhu od kiselog kineskog kupusa i svinjetine!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Fedor Džamonja, umjetnik koji se bavi fotografijom, izradom namještaja, grafičkim dizajnom te brigom oko zaklade svoga oca Dušana Džamonje, veliki je istraživač svjetskih kuhinja, pogotovo azijske, pa nam je otkrio tajne ovog specijaliteta!
2 lista kineskog kiselog kupusa (pickled mustard greens)
malo soli
oko 1 litra temeljca
150 g krte svinjetine
1 žlica svijetlog soja sosa
1 žlica sezamova ulja
1 žlica rižina vina
2 ploške đumbira
1 mladi luk

Zagreb, 280318. 
Umjetnik Fedor Dzamonja, sin Dusana Dzamonje, priprema u svom domu jela iz woka uz pomoc Zorana Simunica iz Gastronomada.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Meso narežemo ukoso na trakice te pomiješamo sa sastojcima za marinadu (sezamovo ulje, rižino vino, soja sos, đumbir) i ostavimo da odleži do 30 minuta (kratka marinada). Kupus narežemo na rezance i stavimo ga u posudu za kuhanje i kuhamo minutu. Dodamo svinjetinu, provjerimo slanoću te dodamo mladi luk narezan na kose ploškice i ugasimo vatru. Služimo juhu uz par kapi sezamova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:28