Temeljac se priprema od kostiju, s time da se bazično koriste svinjske kosti kao osnova te se dodaju pačje ili pileće - po mogućnosti mogu se koristiti sve zajedno.
300 g svinjskih kostiju - može i od rebara kockica đumbira veličine oko 2,5 cm - narezati na srednje debele listiće koje s nožem zgnječimo kako bi oslobodili aromu (koru ne trebamo guliti jer ćemo juhu procijediti) 2 mlada luka polovicu zvjezdastog anisa 1/2 žlice sjemenki korijandera 1/2 žličice sečuanskog papra 1 šnitica licorice korijena 2-3 suhe shitake gljive malo soli 1,5 l vode |
![Zagreb, 280318.
Umjetnik Fedor Dzamonja, sin Dusana Dzamonje, priprema u svom domu jela iz woka uz pomoc Zorana Simunica iz Gastronomada.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/4/10/11/dzamonja_kuhanje8-280318.jpg)
Sastojke pripremimo i stavimo u lonac te kuhamo na srednjoj vatri dok se ne reducira 1/3 tekućine te procijedimo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....