500 g svinjskih rebara na kojima nema puno mesa 3 žlice šećera 6 žlica tamnog soja sosa 3 žlice rižina vina 3 zvjezdasta anisa 1 štapić cimeta 1 žlica sečuanskog papra - zagrijati u suhom woku da pusti aromu 6 neočišćenih komada đumbira od 2 cm koje trebamo zgnječiti 2 mlada luka |
![Zagreb, 280318.
Umjetnik Fedor Dzamonja, sin Dusana Dzamonje, priprema u svom domu jela iz woka uz pomoc Zorana Simunica iz Gastronomada.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/4/10/11/dzamonja_kuhanje26-280318.jpg)
Svinjska rebra razrežemo na individualne komade tako da dobijemo po jedno rebro koje potom prerežemo po pola da budu dužine oko 5-6 cm. I promiješamo sa začinima - osim luka i šećera. Zagrijemo šećer da se otopi, dodamo rebarca te pirjamo par minuta na srednjoj vatri te dodajemo vode da pokrije rebarca. Dodamo dva mlada luka, čekamo da zavrije i onda poklopimo. Kuhamo dok se ne reducira tekućina, odnosno dok sav umak ne ispari, otprilike 10-15 minuta. Potrebno je rebarca s vremena na vrijeme promiješati da ne budu suha. Dodatnih desetak minuta kuhamo bez poklopca te izvadimo začine i aromate - treba biti oprezan jer treba stalno miješati sadržaj lonca da šećer ne bi zagorio. Ova tehnika kuhanja se naziva sporo kuhanje u crvenom umaku. Poslužujemo s rižom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....