1 patlidžan 2-3 žlice ulja od kikirikija 2 režnja češnjaka 2 režnja đumbira - debljine kao češnjak 2 žlice ribljeg umaka (nam pla) 1 šalica temeljca 1 žličica tamnog soja umaka 1 žlica umaka od čilija (black bean and chilly souce) 1 žlica umaka od kamenica 1 žlica škrobnog brašna (može i gustin) koje razmutimo s dvije-tri žlice vode dva-tri prstohvata korijandera |
Wok jako zagrijemo i dodamo ulje od kikirikija koje grijemo dok se ne počne dimiti, prethodno narezani patlidžan dodajemo u wok te pržimo 2-3 minute, pred sam kraj prženja smanjimo vatru te dodamo očišćeni đumbir i češnjak koje smo narezali na listiće. Promiješamo i dodamo riblji umak te promiješamo i sve prebacimo u glinenu posudu - dodamo preostale začine i aromate te stavimo da se lagano pirja petnaestak minuta na laganoj vatri. Poslužimo uz malo narezanih listova korijandera ili mladog luka. Ovaj način kuhanja demonstrira dvije kombinirane tehnike - wok i polagano kuhanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....