10-ak pilećih krilaca marinada 2 žlice ribljeg umaka 1 žlica šećera - običan ili palmin 2 žlice čilija komad 2,5 cm đumbira sok od 1 limete 2 svježa lista od kefir limete (kefir lime) |
Karakteristika tajvanske kuhinje jest korištenje svih pet osnovnih okusa kod pripreme jela, tako su i poredani elementi za marinadu u ovom receptu. Umiješamo sastojke, limunovu travu "potuckamo" i možemo narezati na srednje veće komade, listove kefir limete zarolamo i odrežemo tvrđi središnji koji ne koristimo, a ostalo narežemo na sitne trakice. U toj mješavini mariniramo krilca preko noći - minimalno 1 sat. Pečemo krilca u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva na najgornjoj rešetki ispod koje smo stavili posudu s vodom. Premazujemo svakih 5-6 minuta marinadom i okrećemo. Krilca su gotova za petnaestak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....